News

Uusimmat

New title

Läheltä piti -tilanneilmoitus

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa vaaratilanteista, joissa ei ole syntynyt henkilövahinkoja. Tällaisiksi tilanteiksi voidaan laskea esimerkiksi putoamiset, liukastumiset, kaatumiset, törmäykset, puristuksiin jäämiset tai vastaavankalatiaiset vaaratilanteet.

Ilmoituksessa käy ilmi lomittajan perustiedot, tapahtumien kuvaus ja mahdolliset henkilövahingot, joita tilanteessa olisi voinut tulla. Lisäksi se pitää sisällään osion, johon voidaan ehdottaa vaihtoehtoinen tapa tai korjauskeino vaaratilanteiden välttämiseksi.

Läheltä piti tapaukset pyritään tutkimaan ja niistä tulee tehdä ilmoitus sekä yrittäjälle, että lomituspalveluihin. Läheltä piti -ilmoituksia käsitellään Ristijärven maatalouspalveluissa.

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa vaaratilanteista, joissa ei ole syntynyt henkilövahinkoja.

elo 29

Kirjaston uudet palvelut! -de

Videopalvelu Viddla käyttöön Kainet-kirjastoissa

Kainet-kirjastot ovat ottaneet kesäkuun alusta käyttöön Viddla -elokuvapalvelun. Viddlan kautta voit katsella elokuvia omalla tietokoneellasi, tabletilla tai kännykällä helposti – tarvitset vain Kainet-kirjastojen (Kajaani, Kuhmo, Suomussalmi, Hyrynsalmi, Ristijärvi, Paltamo, Puolanka) kirjastokortin ja Internet-yhteyden.

Kuinka palvelu toimii?

  1. mene osoitteeseen www.viddla.fi
  2. valitse haluamasi elokuva
  3. valitse valikosta Kainet
  4. kirjaudu kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla

Voit lainata neljä elokuvaa kuukaudessa ja yhden elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Käyttöön suositellaan Chrome-selainta.

Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.viddla.fi/info. Kirjaston henkilökunta avustaa myös palvelun käytössä. Palvelun tuottaa BTJ Finland Oy.

Ulkomaalaiset aikakauslehdet luettavissa kesä-heinäkuussa

Englanninkielisiä lehtiä kesäloman ratoksi!

Kesä-heinäkuun ajan Kainet-kirjastojen asiakkailla on mahdollisuus kokeilla e-lehtipalvelu Flipsteriä. Flipsterissä on noin 1500 ulkomaalaista aikakauslehteä, ja ne kaikki ovat saatavilla koekäytön aikana. Useimmista lehdistä löytyy myös vanhempia numeroita parin viimeisen vuoden ajalta.

Linkki Flipster -palveluun: Flipster 
Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. PIN-koodia ei tarvita. Kirjaston asiakaskoneilla lehtienlukupalveluun pääsee automaattisesti ilman kirjastokorttia.

Voit lukea lehtiä Android- ja iOS- laitteilla, kun lataat Flipster-sovelluksen mobiililaitteen sovelluskaupasta. Sovellukseen voi ladata lehtiä ja ne ovat luettavissa rajoitetun ajan, jonka jälkeen ne voi halutessaan ladata uudestaan.

Kokeilu kestää 1.6.–31.7.2018. Kokeilun päätyttyä palveluun ei enää pääse kirjautumaan. Sovellukseen ladatut lehdet eivät säily käytettävissä enää kokeiluajan jälkeen, koska niiden uudelleenlataus ei enää onnistu kokeilun päätyttyä.

Share post:

News

Uusimmat

New title

Läheltä piti -tilanneilmoitus

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa vaaratilanteista, joissa ei ole syntynyt henkilövahinkoja. Tällaisiksi tilanteiksi voidaan laskea esimerkiksi putoamiset, liukastumiset, kaatumiset, törmäykset, puristuksiin jäämiset tai vastaavankalatiaiset vaaratilanteet.

Ilmoituksessa käy ilmi lomittajan perustiedot, tapahtumien kuvaus ja mahdolliset henkilövahingot, joita tilanteessa olisi voinut tulla. Lisäksi se pitää sisällään osion, johon voidaan ehdottaa vaihtoehtoinen tapa tai korjauskeino vaaratilanteiden välttämiseksi.

Läheltä piti tapaukset pyritään tutkimaan ja niistä tulee tehdä ilmoitus sekä yrittäjälle, että lomituspalveluihin. Läheltä piti -ilmoituksia käsitellään Ristijärven maatalouspalveluissa.

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa vaaratilanteista, joissa ei ole syntynyt henkilövahinkoja.